Over 3dPlaza

3dPlaza is Nederlandse eerste, onafhankelijke marktplaats met producten die door 3d printing worden vervaardigd. Je vindt er van alles: van sieraden tot telefoonhoesjes, van lenskappen tot lampen. Sommige producten zijn zelfs personaliseerbaar. Dat wil zeggen dat je die aan kunt passen aan je eigen smaak. Neem bijvoorbeeld de ringen van Suuz: die kun je volledig zelf ontwerpen!

Voor ontwerpers

Ontwerpers kunnen zich gratis registreren en producten plaatsen in hun eigen online shop. Dat plaatsen is heel eenvoudig; je vult wat basisgegevens in over het product, je uploadt een paar foto's of tekeningen, plus de modeltekening die aan de basis ligt van je 3D-bestand. Je kiest in welke varianten (met welke materialen, kleuren en/of afwerkingen) je je product wil aanbieden. De modeltekening  wordt vervolgens naar onze print-partners gestuurd, die voor elke door jou gekozen variant een prijs bepalen. Die prijs wordt naar jou gecommuniceerd, waarna jij zelf je verkoopprijs vaststelt. Dan is je product klaar om verkocht te worden. Je succes hangt af van de kwaliteit van je product, en hoe goed jij in staat bent om zelf een deel van de marketing op je te nemen.

Je profiteert bij ons van het feit dat je tegelijk meerdere printpartijen met elkaar kunt vergelijken in prijs en kwaliteit, en van onze marketingkracht. Als je product echt goed is, en mooi gefotografeerd bovendien, loop je kans dat het prominent wordt gepresenteerd op de voorpagina van de site. 

Je kunt er ook voor kiezen om een prominente plek te kopen. Neem voor de tarieven contact met ons op.

Wil je je product niet onmiddellijk te koop aanbieden? Niet erg. Want je kunt er ook voor kiezen om het als prototype of als unicum alleen voor jezelf uit te laten printen.

Voor consumenten

Wij streven ernaar de beste ontwerpers van Nederland op 3dPlaza te huisvesten. Dat betekent dat consumenten snel en gemakkelijk mooie producten kunnen uitkiezen als cadeau, als hebbeding, of als nuttig voorwerp in het huishouden. We streven ernaar het meest complete aanbod van 3D-printbare producten op onze site aan te bieden:

  • decoratie voor huis, tuin, keuken en kantoor
  • leuke persoonlijke cadeaus
  • hoesjes en andere accessoires voor telefoon en tablet
  • je eigen foto  in reliëf
  • en nog veel meer

Bestaat een product van uw smaak niet - niet erg. Dat is het mooie van 3D-printing. U kunt het zelf (laten ontwerpen) en vervolgens als unicum bij ons laten printen. Op de traditionele manier gefabriceerd (gedraaid, gefreesd, geslepen) is dat bijna onbetaalbaar. Maar 3D-printing brengt het maken van unica in ieders financieel bereik.

Alle producten worden op vraag geprint door professionele 3D-printers, waardoor wij een goede kwaliteit kunnen bieden. Deze printers verzorgen niet alleen de productie, maar ook de verzending.

Partners

De producten op 3dPlaza worden door professionele 3d printbedrijven gemaakt. 3dPlaza werkt onder andere samen met 3D Worknet en i.materialise voor de vervaardiging van de producten op 3dPlaza.

Organisatie

3dPlaza BV is opgericht door Geert-Jan Bogaerts en Eddy Hamoen. Geert-Jan heeft zijn sporen verdiend bij de Volkskrant waar hij bijna 20 jaar heeft gewerkt. Eddy Hamoen is ruim 15 jaar actief in de online wereld en heeft onder andere gewerkt voor KPN, Planet Internet en de Volkskrant. 3dPlaza is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 57936390. Het BTW nummer van 3dPlaza is NL852799810B01.

Het adres van 3dPlaza is:

Padualaan 8
3584 CH Utrecht

Contact

Heeft u vragen of een klacht over 3dPlaza? Neem dan contact op met ons via dit formulier of stuur ons een email.

Share this information