Veelgestelde vragen

Wat is 3dPlaza?

3dPlaza is dé plek met alle mooie producten die door middel van 3D-printing worden gemaakt. Ontwerpers kunnen eenvoudig een winkel beginnen en hun producten verkopen.

Wat is de levertijd?

De levertijd van de producten op 3dPlaza bedraagt 5-15 werkdagen. De levertijd verschilt per product, en hangt met name af van het materiaal van het product.

Waarom duurt het zo lang voor ik mijn bestelling krijg?

De door jou bestelde producten worden speciaal voor jou gemaakt. Elk product is dus uniek. Dit betekent dat de producten dus niet op voorraad liggen. Hierdoor duurt het even voor je je product ontvangt. Met name producten van metaal kennen een relatief lang productieproces, waardoor het wat langer duurt voor je je bestelling in huis hebt.

Kan ik mijn product terugsturen?

Voor het retourneren van producten wordt onderscheid gemaakt in twee soorten producten: de producten die specifiek voor jou op maat worden gemaakt, en producten die niet specifiek op maat worden gemaakt. Producten die op maat gemaakt worden, kunnen niet worden geretourneerd. Producten die niet op maat gemaakt zijn, kunnen binnen 7 dagen worden geretourneerd.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Als je een klacht hebt over de website, kun je een email sturen naar contact@3dplaza.nl

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDeal. Dit werkt hetzelfde als internet bankieren.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Alles prijzen op onze website zijn inclusief BTW (tenzij nadrukkelijk vermeld).

Wat kost het verzenden?

Je product wordt verstuurd via pakketpost. De kosten voor het verzenden van jouw bestelling bedragen €7,95 per verzending.

Verzenden jullie ook naar het buitenland?

Op dit moment verzenden we alleen binnen Nederland. Binnenkort bieden we echter ook de mogelijkheid om naar het buitenland te verzenden.

Wat is 3D-printing?

3D-printing is een productiemethode waarbij een product wordt gemaakt door heel veel laagjes van een bepaald materiaal op elkaar te leggen. 3D-printing wordt daarom ook wel Additive Manufacturing genoemd omdat het product wordt opgebouwd uit een materiaal. Dit in tegenstelling tot de andere technieken waarbij materiaal wordt verwijderd in het productieproces door middel van bijvoorbeeld frezen en boren.

Is 3D-printing nieuw?

Veel mensen menen dat 3D-printing nieuw is. Niets is echter minder waar: 3D-printing bestaat al bijna 30 jaar. De eerste 3D-printer is in 1984 gebouwd. Wel nieuw is dat 3D-printing steeds meer wordt gebruikt als volwaardig productieproces en dat de prijzen zo hard dalen dat het ook binnen bereik van consumenten komt. Tot enkele jaren geleden werd 3D-printing vooral gebruikt voor het maken van prototypes. Het werd daarom ook wel aangeduid als Rapid Prototyping.

Wat zijn de voordelen van 3D-printing?

3D-printing heeft veel voordelen. Zo zijn de opstartkosten voor het maken van een nieuw product nihil. Dat betekent dat 3D-printing bijzonder geschikt is om unieke producten te maken. Denk daarbij aan je zelf ontworpen telefoonhoesje met jouw naam erin. Daarnaast biedt 3D-printing heel veel vormvrijheid waardoor er zeer complexe producten mee gemaakt kunnen worden.

Heeft 3D-printing ook nadelen?

3D-printing heeft niet alleen maar voordelen. Zo is 3D-printing vooral geschikt voor kleine aantallen. Ook zijn er beperkingen in de grootte van het product. Daarnaast is 3D-printing vooral geschikt voor het maken van producten die bestaan uit 1 materiaal, maar nog minder geschikt voor producten die uit diverse materialen bestaan. De ontwikkelingen op dit vlak staan echter niet stil. Verwacht wordt dat over een paar jaar een volledige sportschoen geprint kan worden.

Hoe kan ik mij aanmelden als ontwerper?

Het aanmelden als ontwerper is eenvoudig. Je moet jezelf eerst registreren. Na registreren zie je in het menu een item verschijnen genaamd ‘Mijn winkel’. Je moet daar een aantal gegevens over jezelf invoeren, waarna je je producten kunt uploaden. Na het uploaden bepalen wij de productieprijs voor jou. Zodra de productieprijs is bepaald, kun jij de winkelprijs, en daarmee je eigen marge, bepalen en het product in de winkel zetten. Dat is alles! Wij innen het geld voor jou, en laten de producten maken en opsturen naar de klant.

Share this information